Prepararea și Fermentarea Soluțiilor de Zahăr
Prepararea Soluției de Zahăr
- Dizolvați 20 kg de zahăr în 20 L apă fierbinte.
- Amestecați bine până când zahărul s-a dizolvat complet.
- Adăugați apă rece până atingeți volumul de 100L.
- Verificați temperatura (trebuie să fie 20-25⁰C).
- Verificați conținutul de zahăr utilizând un refractometru.
pH-ul și Reglarea Acidității
Acidifierea inițială protejează împotriva bacteriilor. Se recomandă pH: 3 – 3,5, utilizând acid tartric.
Fermentarea / Rehidratarea Drojdiei
- Adăugați ProtectVit W1: 50-60 g/100L.
- În 1L apă la 35-38°C dizolvați SafSpirit™ HG-1 (50g) și SpringCell (40g).
- Așteptați 15 minute, amestecați ușor, apoi mai așteptați 15 minute.
- Adăugați imediat drojdia rehidratată peste plamădă și amestecați ușor.
Monitorizarea Fermentației
Verificați zilnic temperatura (20-25⁰C) și evoluția fermentației cu un refractometru. Finalizarea fermentației se confirmă la 5⁰ Bx.
Gestionarea Spumei
Pentru a preveni spumarea, utilizați antispumant siliconic (2-10 ml/hL).
Comandă Produsele Necesare