Prepararea și Fermentarea Soluțiilor de Zahăr

Prepararea Soluției de Zahăr

  • Dizolvați 20 kg de zahăr în 20 L apă fierbinte.
  • Amestecați bine până când zahărul s-a dizolvat complet.
  • Adăugați apă rece până atingeți volumul de 100L.
  • Verificați temperatura (trebuie să fie 20-25⁰C).
  • Verificați conținutul de zahăr utilizând un refractometru.

pH-ul și Reglarea Acidității

Acidifierea inițială protejează împotriva bacteriilor. Se recomandă pH: 3 – 3,5, utilizând acid tartric.

Fermentarea / Rehidratarea Drojdiei

  • Adăugați ProtectVit W1: 50-60 g/100L.
  • În 1L apă la 35-38°C dizolvați SafSpirit™ HG-1 (50g) și SpringCell (40g).
  • Așteptați 15 minute, amestecați ușor, apoi mai așteptați 15 minute.
  • Adăugați imediat drojdia rehidratată peste plamădă și amestecați ușor.

Monitorizarea Fermentației

Verificați zilnic temperatura (20-25⁰C) și evoluția fermentației cu un refractometru. Finalizarea fermentației se confirmă la 5⁰ Bx.

Gestionarea Spumei

Pentru a preveni spumarea, utilizați antispumant siliconic (2-10 ml/hL).

Comandă Produsele Necesare