Rohapect PTE 100 - pectinliaza, 1kg
Descriere
Preparat enzimatic – pectinliaza(PE) - utilizat in procesul de productie a distilatelor din fructe .
Pectinliaza este derivata dintr-un mucegai din genul Aspergillus.
· IUB-No.: 4.2.2.10
· CAS-No.: 9033-35-6
Proprietati
Produsul are urmatoarele proprietati:
a) produs lichid
b) culoare maro si miros specific
c) greutate specifica ~ 1.15 g/ml
Activitate
Rohapect PTE 100 are o activitate minima declarata de 100 PTF/mg.
1 PTF/mg corespunde unei activitati enzimatice, care conduce la cresterea extinctiei cu 0,01 dupa 1 min., la pH 5,8 si 30 ºC la 235 nm intr-o solutie de pectina 0,5 % .
Aplicatii
Rohapect PTE 100 este un preparat enzimatic special care are in principal activitate pectintranseliminaza sau endo pectinliaza.
Degradarea pectinei are loc dupa model transeliminativ fără a fi precedata de deesterificare .
Rohapect PTE 100 se potriveste perfect pentru reducerea rapida a vascozitatii in timpul procesarii fructelor si legumelor.
In productia distilatelor din fructe tratamentul enzimatic duce la o fermentatie mai buna fara a se produce alcool metilic in plus.
In obtinerea sucului de morcovi, tratamentul enzimatic duce la cresterea randamentului in suc si in materii colorate.
Dozare:
Aplicatie |
Conditiile de reactie |
Doza |
Tratamentul plamezii de mere |
Fara amestecare, 15 – 30 º C 30 – 60 min |
70 – 150 ml/tona |
Suc de citrice |
10 – 25 º C, 10 – 20 min |
4 – 7 ml/tona |
Pulpa de citrice |
30 – 45 º C, 10 – 30 min |
15 – 30 mi/tona |
Distilat de fructe: mere, pere, cirese, prune etc |
Plamada: temperatura mediului, in timpul fermentarii |
50 – 100 ml/tona |
Suc de morcovi |
Plamada: 45 – 50 º C, 1 – 2 ore |
70 – 80 ml/tona |
Piure concentrat, caise, piersici, |
35 – 55 ºC, 10 – 20 min |
15 – 30 ml/tona |
Specificatii
Produsul corespunde cerintelor FAO/WHO's (JECFA) si FCC pentru enzime de calitate alimentara.
Numarul total de germeni are limita superioara la : 5 x 10 000/ g.
Compozitie
Apa, glicerina, clorura de potasiu, pectinaza, benzoat de sodiu 0,3%, sorbat de potasiu 0,14%.
Ambalaj
Bidon 0.1 kg, 1 kg, .
Depozitare
Pastrat in spatii reci ( <10°C ) pierderea de activitate este mai mica de 10% pe an .
Manipulare
Evitati formarea de aerosoli . Inhalarea repetata a enzimei sub forma de aerosoli sau praf poate cauza iritare sau reactii alergice.