Protemyl HT27L - alfa amilaza, bidon 28 kg
Descriere
Alfa-amilaza stabila la temperaturi inalte si la un spectru larg de pH, care este utilizata in industria alcoolului pentru a lichefia plamezile de cartofi si cereale. PROTEMYL HT27L este produs de o specie de B. licheniformis, care nu a fost modificata genetic.
ACTIUNE : PROTEMYL HT27L determina scaderea rapida a vascozitatii amidonului gelifiat, prin hidroliza acestuia in dextrine solubile in apa . Aceste dextrine sunt apoi hidrolizate la zahar fermentescibil prin utilizarea unor enzime de zaharificare. PROTEMYL HT27L L este foarte stabila la temperaturi inalte precum si la valori scazute ale pH-ului .
APLICATII : Lichefiere la presiune atmosferică: PROTEMYL HT27L se adaugă în apa rece sau caldă înainte sau în timpul măcinării. Pentru a obţine un grad ridicat de lichefiere temperatura la care trebuie încălzită plămada trebuie să fie de minim 850C, si trebuie mentinuta o pauză de lichefiere de 30 – 90 minute.
Lichefiere sub presiune: PROTEMYL HT27L L se va adăuga la plămadă după fierberea sub presiune şi o primă răcire, când temperatura acesteia ajunge în intervalul de 100 – 900C. Este recomandabilă o pauză de lichefiere de 30 – 90 minute, după care temperatura se coboară la 50 – 550C şi se adaugă enzima de zaharificare.
În general, daca pH-ul scade sub 5,4 se va reduce temperatura de lichefiere la 85 – 900C.
DOZARE : 300 - 400 ml / tona amidon, in functie de tehnologia folosita.
pH : Optimum: 5,4 - 6,5 Domeniu: 5,0 - 6,8
TEMPERATURA : Optimum: 90 - 95°C Domeniu: 80 - 105°C
ASPECT : PROTEMYL HT27L este un lichid de culoare inchisa cu miros specific de fermentat , avand greutatea specifica de 1,10 - 1,25 g/ml.
DEPOZITARE SI STABILITATE : PROTEMYL HT27L poate fi depozitat la temperatura camerei. Pentru o stabilitate maxima trebuie evitate temperaturile peste 25°C .Refrigerarea este in mod normal necesara.
AMBALAJ : Bidoane de 28 kg.
MANIPULARE : Enzimele sunt DAUNATOARE .
Prin inhalare, aerosolii pot produce iritatii sau alergii.
Nu inhalati pulberea.
Nu inhalati aerosolii.