Pasteurizator model PE200
Pasteurizator model PE200 - Descriere
Pasteurizatorul PE200 este proiectat pentru pasteurizarea si imbutelierea sucului de fructe, in sticle sau bag-in-box.
- Capacitate: 200L/h
- Diametru: 600 mm
- Inaltime: 1650 mm
- Greutate: 65 kg + 28 kg masa pentru imbuteliere bag-in-box
- LungimeL 1200 mm
- Material: otel inox AISI304
- Putere: 18 KW, 400V 3F, 32A
Echipament standard:
- Cisterna 100L(pt apa) + 70 L(pt suc)
- Serpentina
- Termometru analogic pt apa
- Capete de umplere pentru 2 sticle
- Termometru digital pt suc
- Picioare ajustabile
- Robinet intrare 1/2" pt apa
- Robinet intrare 1/2" pt suc
- Stcla de nivel pt apa
- Sticla de nivel pt suc
- Senzor de nivel pt apa
- 2 x rezistenta electrica de 9 KW
- Panou de control pt reglarea temperaturii
- Capac de praf
Instructiuni utilizare:
Umpleți cisterna de apa pana la nivelul senzorului. Porniti pasteurizatorul de la panoul de control. Becul verde trebuie sa fie aprins.
Temperatura apei trebuie sa fie cu 5°C peste temperatura dorita de pasteurizare, care este normal intre 79°C si 82°C.
Verificati temperatura apei cu termometrul analogic deoarece setarea din panoul de control nu este precisa. Diferenta de temperatura pote fi de 5-6 °C. Incalzirea apei dureaza 20-30 minute. Cand becul verde se stinge, este obinuta temperatura de regim.
Umpleti cisterna superioara cu suc si porniti termometrul digital pentru a controla temperatura sucului. Cand temperatura dorita este atinsa, deschideti robinetul de iesire, luati o sticla , pozitionati-o sub capul de umplere si incepeti procesul de umplere.
Pentru a monta masa pt umplerea bag-in-box, mai intai goliti cisterna superioara pentru a preveni oparirea cu suc fierbinte. Deconectati furtunele de silicon care sunt conectate la dispozitivul de umplere sticle. Desurubati piulita DN15 si mutati masa de umplere sticle. Montati masa pentru bag-in-box si insurubati piulita DN15.
Umpleti cisterna superioara cu suc. Montati o punga si porniti cantarul. Verificati temperatura sucului. Cand temperatura dorita este atinsa , incepeti umplerea pungilor bag-in-box