Acid lactic 80%, 1kg
Descriere
ACID LACTIC
CARACTERISTICI GENERALE
Aspect: solutie de acid lactic 80%
Acidul lactic este de origine naturală, obținut prin fermentarea lactică a zahărului.
Este folosit pentru a acidifica musturi din struguri foarte copți și insuficient de acide sau vinuri.
APLICATII
Acidul lactic poate fi folosit înainte sau după fermentația malolactică, în acest caz, se adaugă la conținutul de acid lactic produs de bacterii în timpul fermentației malolactice.
DOZARE
Doza folosită va fi determinată în laborator în funcție de aciditatea totală și pH.
-1 g acid tartric este echivalent cu 1,1 ml acid lactic 80%
Vinuri albe și roze: 3-15 g / hl, pentru un plus de prospetime si finete.
Vinuri rosii: 10-20 g / hl, pentru a aduce prospețime la final, estompează orice amărăciune.
INSTRUCTIUNI DE UTILIZARE
Acidul lactic se dilueaza intr-o cantitate de 10 ori mai mare de vin si se adauga la produsul de tratat.
AMBALARE SI DEPOZITARE
Bidon 1kg
Canistra 25 kg
Acidul lactic ar trebui să fie depozitat într-un loc uscat, bine aerisit, fără miros, la o temperatură cuprinsa intre 5 și 25 ° C.