Acid ascorbic, 1kg
Descriere
Acid ascorbic( Vitamina C ) – E 300
CARACTERISTICI
Aspect : pudra de culoare alba.
APLICATII
Acidul ascorbic are un puternic efect reductiv, in mediul acid se leaga de oxigen pentru a forma acid dehidroascorbic. Aceasta previne oxidarea enzimatica sau neenzimatica a vinului precum si casarea ferica. Utilizarea sa la îmbuteliere împiedică o îmbătrânirea prematură a vinului.
INSTRUCTIUNI DE UTILIZARE
ACIDUL ASCORBIC trebuie utilizat în asociere cu metabisulfit de potasiu.
Utilizat singur, aceasta ar provoca un efect opus față de cel prevăzut, și anume o oxidare semnificativă a vinului.
Acidul ascorbic se dizolvă în apă rece, la o concentrație de 100 g / l, apoi se adaugă in vinul deja
sulfitat urmat de omogenizare .
DOZARE
Doza legala maxima admisa:250 mg/l
AMBALARE SI DEPOZITARE
Pachete de 1 kg.
A se păstra la un loc uscat, bine ventilat, fara miros, la o temperatură între 5 și 25 ° C.
Acidul ascorbic este higroscopic.
Detalii
Ce spun clientii
Multumesc anticipat,
Corina,
Oradea