Descriere
Nutrient special pentru sustinerea metabolismului bacteriilor malolactice.
Ce este MaloControl™ BIO ?
Blocarea sau incetinirea fermentatiei malolactice sunt probleme inc prezente in vinificatie. Motivele pentru incetinirea FML sunt multiple. Principalul factor inhibitor il reprezinta nivelul ridicat de SO2 din vin. Nivelurile crescute de SO2 provin din fermentația primară din cauza lipsei de nutriție esențială. Pntru a depăși această problemă 2B a dezvoltat MaloControl™ BIO pentru a echilibra nutriția bacteriilor malolactice.
Bacteriile malolactice au cerinte nutritionale specifice care sunt diferite de cele ale drojdiilor.
MaloControl™ BIO furnizeaza o combinație echilibrată de compuși nutriționali și co-factori care compensează deficitele naturale din struguri. Permite bacteriilor să aibă un metabolism optim și să crească activitatea malolactică.
Utilizare:
Dizolvati doza recomandata in apa calda sau must (20-30°C). Amestecati pana obtineti o suspensie omogena fara solide.
Adaugati solutia de MaloControl™ BIO in vin inainte ca acesta sa fie inoculat cu bacterii malolactice.
Pentru a oferi cele mai bune rezultate în toate vinurile, dar mai ales în vinurile din podgorii secetoase sau parcelele cunoscute cu un profil nutrițional scăzut vezi tabelul de mai jos:
Conditii |
Doza |
Vinuri provenite din parcele in care YAN > 120ppm | 4 g/100 L |
Vinuri provenite din parcele in care YAN < 120ppm | 8 g/100 L |
Continutul de Azot Direct Asimilabil(YAN) indica ce doza ar trebui folosita.
Proprietati
- Imbunatateste metabolismul populatiei bacteriene de-a lungul intregii fermentatii.
- Creste activitatea malolactica
- Furnizeaza conditii mai bune pentru o fermentatie malolactica usoara
Ingrediente
MaloControl™ BIO este un amestec de derivate vitaminice naturale, microelemente si un preparat purificat derivat din drojdie. Procesul de purificare asigura integritatea microbiologica. Toate ingredientele sunt prezente in mod natural in strugurii sanatosi.
MaloControl™ BIO nu contine ingrediente modificate genetic.