REPORNIREA   FERMENTATIEI   BLOCATE

Instructiuni tehnologice pentru repornirea fermentatiei a 100 L vin cu rest de zahar

 

Materiale necesare:

  • BC S103(drojdie uscata activa) – 50 g
  • ProtectVit Y(activator) – 50 g
  • ProtectVit W1(nutrient complex) – 50 g

 

 

 

  1. Prepararea a 10 L de starter (10 % din volumul de vin):

 A) Prepararea urmatorului amestec:

 

  • Vin cu rest de zahar…… – 5L
  • Apa calda, fara clor……. – 4L
  • Zahar………………….. – 1 kg
  • ProtectVit W1………… - 50 g

 B) Rehidratarea/activarea drojdiei:

 

  • În 1L apă la 35 - 38°C(sa nu depășeasca 40°C )  se adauga:
  • drojdia activa BC S103: 50g
  • activatorul ProtectVit Y: 50g

           și se amestecă usor, avand grija sa nu se produca aglomerari;

  • Așteptați 15 minute, amestecati usor și mai așteptați max 15minute

 C) Inocularea

  • Adaugati drojdia rehidratata la pct. B peste amestecul format la pct. A
  • Mentineti la 20 - 25°C, asteptati sa inceapa fermentatia si sa devina vizibila(24 - 36 ore)

 

  1. Repornirea fermentatiei:

 

Dupa trecerea celor 24 - 36 ore, starterul aflat in fermentatie(pct. C), se adauga peste vinul cu rest de zahar, avand grija sa mentinem temperatura la aprox. 20°C si sa aeram la inceput, toata masa vinului.

Urmariti fermentatia, care ar trebui sa se finalizeze in 2÷3 saptamani.