Instructiuni tehnologice pentru zaharificarea plamezilor din cereale
Materii prime si materiale:
- Cereale macinate
(porumb, grau, orz, secara, etc) – 100 kg
-Apa ........................................- 300 litri
- Protemyl HT27L ..................- 50 ml
- Protemyl GA150L................- 100 ml
- Drojdie uscata activa............- 100 g
Instructiuni tehnologice :
Cerealele macinate fin( prin sita de 2 mm) se adauga sub agitare in apa ,ce are temperatura nu mai mare de 40 - 45ºC si in care am adaugat enzima de fluidificare – Protemyl HT27L.
Se incalzeste sub agitare amestecul rezultat (plamada) pana la temperatura de 85 – 95ºC unde se mentine timp de 60 – 90 minute.
Dupa aceasta perioada, se raceste plamada pana la 55ºC, cand se adauga enzima de zaharificare - Protemyl GA150L si se continua racirea pana la temperatura de 30ºC.
Cand plamada are temperatura de aprox. 30ºC se adauga drojdia hidratata in prealabil si se lasa la fermentat.