0744 765 052 / 0785 284 922( L - V : 10:00 - 17:00)  |  Intrebari frecvente  |  Contact

Acces cont  |  Cum platesc  |  Cum cumpar

  
  
  
  

Zaharificarea plamezilor din cereale


Instructiuni tehnologice pentru  zaharificarea plamezilor din cereale



Materii prime si materiale:


- Cereale macinate

(porumb, grau, orz, secara, etc) – 100 kg

-Apa ........................................- 300 litri

- Protemyl HT27L ..................- 50 ml

- Protemyl GA150L................- 100 ml

- Drojdie uscata activa............- 100 g


Instructiuni tehnologice :

Cerealele macinate fin( prin sita de 2 mm) se adauga sub agitare in apa ,ce are temperatura nu mai mare de 40 - 45ºC si in care am adaugat enzima de fluidificare – Protemyl HT27L.

Se incalzeste sub agitare amestecul rezultat (plamada) pana la temperatura de 85 – 95ºC unde se mentine timp de 60 – 90 minute.

Dupa aceasta perioada, se raceste plamada pana la 55ºC, cand se adauga enzima de zaharificare - Protemyl GA150L si se continua racirea pana la temperatura de 30ºC.

Cand plamada are temperatura de aprox. 30ºC se adauga drojdia hidratata in prealabil si se lasa la fermentat.




  
  
  

Aboneaza-te la newsletter

 
Vrei sa afli prin email despre reduceri si promotii? Aboneaza-te acum la newsletter si fii la curent cu tot ce e nou!