0744 765 052 / 0785 284 922( L - V : 10:00 - 17:00)  |  Intrebari frecvente  |  Contact

Acces cont  |  Cum platesc  |  Cum cumpar

  
  
  
  

Vinificatie struguri albi

PROTOCOL VINIFICATIE  STRUGURI ALBI

Desciorchinarea - zdrobirea: transferati mustuiala obtinuta in teasc pentru a separa mustul de tescovina.

In cazul in care se doreste extractia aromelor din pielita, se poate face pauza de macerare de cateva ore pana la 2 – 3 zile adaugand enzima :

ROHAVIN MX in doza de 20 – 30 g/tona .

Presarea: extractia lenta a mustului pentru a obtine must de prima calitate ce se amesteca cu mustul ravac.

Dioxidul de sulf : adaugati 3-5SO2(6-10 g metabisulfit de potasiu)/hl in functie de calitatea strugurilor.

Limpezirea mustului , raciti mustul pana la temp. de 12 - 14 °C si apoi adaugati:

- ROHAVIN Clear : 2 g/hL, enzima pectolitica pentru limpezire

Limpezirea ar trebui sa aiba loc in aprox. 24 ore iar mustul limpezit ar trebui sa aiba turbiditatea intre 80 si 160 NTU.

Analize: dupa umplerea tancului cu must, efectuati urmatoarele analize chimice acestuia:

-azot direct asimilabil, zahar, aciditatea totala si pH


Adaugati 25 g/hL drojdie RENAISSANCE rehidratata.

Rehidratarea drojdiei: intr-o cantitate de apa si must (o parte must si 2 apa), de 10 ori fata de cantitatea de drojdie, aflata la temperatura de 35 – 40ºC se adauga drojdia fara a face aglomerari, se lasa 15 min dupa care se omogenizeaza si se mai lasa 15 min.

Recomandari:

-VIVACE: pentru productia de vinuri proaspete si fructate cu note de mere si citrice.

- ALLEGRO: pentru a creste expresia aromatica si senzatia de plinatate.

Inocularea: transferati mustul limpezit si adaugati :

- drojdia rehidratata

Eventual faceti corectia de aciditate

Nota: Este important ca in timpul inocularii, diferenta de temperatura dintre drojdia rehidratata si mustul limpezit sa fie in jur de 5 °C. Daca diferenta este mai mare de 5°C este necesar sa adaugam volume mici de must peste drojdia rehidratata. La fiecare din aceste adaugari este necesar sa asteptam cel putin 5 minute.

Dupa cateva ore de la inoculare si omogenizare adaugati nutrientul(activatorul):

ProtectVit S5 : 30 - 50 g /hL (daca initial Azotul direct asimilabil era <100 mg/L)

sau

Drojdie inactiva autolizata: 50 – 70 g/hl

Temperatura fermentatiei ar trebui mentinuta intre 17 si max. 19 °C. Verificati si notati zilnic valoarea densitatii(zaharul) si temperatura.

Nutritia: cand intre 1/3 si 1/2 din zahar s-a consumat adaugati nutrient .

Cantitatea de nutrient ce se adauga este corelata cu valoarea initiala a Azotului direct asimilabil .Trebuie sa se ajunga la o valoare totala de 200-230 mg/L.

Sfarsitul fermentatiei:

Cand zaharul a ajuns la mai putin de 3 g/L mai asteptam cateva zile pentru ca drojdia sa se depuna .

Pritrociti deschis si adaugati in timpul acestei operatii:

- 3-6 g/hL SO2 (6 – 12 g metabisulfit de potasiu).

  
  
  

Aboneaza-te la newsletter

 
Vrei sa afli prin email despre reduceri si promotii? Aboneaza-te acum la newsletter si fii la curent cu tot ce e nou!