0744 765 052 / 0785 284 922 ( L - V : 10:00 - 17:00)  |  Intrebari frecvente  |  Contact

Acces cont  |  Cum platesc  |  Cum cumpar

  
  
  
  

Repornirea fermentatiei oprite

REPORNIREA FERMENTATIEI BLOCATE


Instructiuni tehnologice pentru repornirea fermentatiei

a 100 L vin cu rest de zahar



1.Tratarea vinului cu scopul de a elimina din vin orice produs care ar putea fi toxic pentru drojdie.

  • Trageti vinul de pe depozitul de drojdie(daca este rosu, tragerea se face cu aerare usoara)

  • Adaugati SO2 : 2-3 g/hL (metabisulfit de potasiu 4-6 g/hL)

  • Adaugati ProtecVit Y : 40 g

  • Omogenizati usor apoi asteptati 1–2 zile

  • Trageti de pe depozitul format(sau filtrati daca va este mai practic) si protejati cu dioxid de carbon pentru a evita oxidarea.

  • Adaugati ProtectVit Y: 40 g + ProtectVit S5: 20 g chiar inainte de inocularea cu drojdie(vezi pasul 3 de mai jos)


2. Prepararea a 10 L de maia de drojdie ( 10 % din volumul de vin)

2.1 Rehidratarea drojdiei

  • În 500 mL de apă la 35 - 38°C(sa nu depășeasca 40°C ) se adaugă drojdia

    Safoeno BC S103: 50 g și se amestecă usor;

  • Așteptați 15 minute, se amestecă din nou și așteptați încă 15 minute

2.2 Prepararea starterului de drojdie

  • Adaugati la cei 500 mL de drojdie rehidratata :

    - 5 L vin tratat(dar inainte de a aduga nutrientul)

    - 4 L apa fara clor la 25- 30°C

    - 1 kg zahar( sau echivalentul de must concentrat)

    - ProtectVit Y: 5 g + ProtectVit S5: 5 g

  • Mentineti la 20- 25°C, asteptati sa inceapa fermentatia si sa devina vizibila

3. Inocularea starterului de drojdie

Inoculati starterul de mai sus in vinul deja tratat, in care am adaugat nutrientii

ProtectVit Y: 40 g + ProtectVit S5: 20 g si aerati avand grija sa mentinem temperatura la aprox 20°C



  
  
  

Aboneaza-te la newsletter

 
Vrei sa afli prin email despre reduceri si promotii? Aboneaza-te acum la newsletter si fii la curent cu tot ce e nou!