Description
Enzima pectolitica – poligalacturonaza - pentru aplicatie universala in obtinerea sucurilor de fructe.
Preparatul a aratat performante remarcabile in procesarea fructelor colorate.
Preparatul enzimatic este obtinut din Aspergillus
· IUB-No.: 3.2.1.15
· CAS-No.: 9032 -75 -1
Proprietati
Produsul are urmatoarele proprietati:
a) produs lichid
b) culoare maro si miros specific
c) greutate specifica ~ 1.18 g/ml
Activitate
PROPECT COLOR are o activitate minima declarata de 2200 U/g.
Aplicatii
PROPECT COLOR are utilizare universala, degradeaza atat pectina solubila cat si cea insolubila, precum si arabanii. In procesarea fructelor, preparatul enzimatic este utilizat la reducerea vascozitatii, extractie, tratamentul macinaturii si a sucului, clarificare si depectinizare totala.
Dozare:
Aplicatie |
Conditiile de reactie |
Doza |
Mere Tratare suc(depectinizare) Tratare macinatura |
50 ºC/30 – 60 min 20 - 30 ºC/ 60 min |
20 – 30 g /1000 l 50 – 100 g/t |
Coacaze, Mure, Cirese, Zmeura, Capsuni, Visine |
Tocatura:50 ºC/ 1-3 h Suc : 20 – 45 ºC/ 1- 6 h |
80 – 200 g/t 40 – 80 g/1000 l |
Specificatii
Produsul corespunde cerintelor FAO/WHO's (JECFA) si FCC pentru enzime de calitate alimentara.
Numarul total de germeni are limita superioara la : 5 x 10 000/ g.
Ambalaj
Canistra PE 0,2kg, 1 kg, 25 kg .
Depozitare
Pastrat in spatii reci ( <10°C ) pierderea de activitate este mai mica de 10% pe an .
Manipulare
Evitati formarea de aerosoli . Inhalarea repetata a enzimei sub forma de aerosoli sau praf poate cauza iritare sau reactii alergice.