Descriere
Sunt o noua generatie de aschii stejar frantuzesc de inalta calitate pentru vinificatia in alb si rosu.
Sunt produse din stejar frantuzesc, care este maturat minimum 24 de luni in aer liber si apoi este prajit printr-un proces de convectie pana se atinge gradul dorit de prajire. Acest proces de productie garanteaza o prajire precisa si uniforma.
Proprietati
Recomandam utilizarea aschiilor de stejar doar in timpul fermentatiei. In procesele urmatoare de vinificare secundara: maturare pe drojdii, fermentatie malolactica, maturarea in cisterne noi recomandam utilizarea cuburilor de stejar. Principalele avantaje ale utilizarii aschiilor sunt dozare foarte usoara si viteza de reactie, deja dupa cateva saptamani de la adaugare se poate sesiza o diferenta notabila. Taninurile elagice prezente in aschii sustin stabilitatea si intensitatea culorii in timpul fermentatiei vinurilor rosii. In plus creeaza un profil al taninurilor bine echilibrat, care imbunatateste si sustine structura vinului.
Dozare si aplicatii
Aschiile pot fi adaugate in must sau in vin. Este important sa asiguram distribuirea uniforma. Perioada minima de contact este de o saptamana, rezultate optime se obtin la un timp de contact de 1 - 2 luni.
Vin alb
Tipul | Vinificatie in cisterne de inox | Vinificatie in butoaie de stejar |
Aschii prajite light |
25 - 50 g/hL | 25 g/hL |
Aschii prajite mediu |
25 - 50 g/hL | 50 - 100 g/hL |
Vin rosu
Tipul | Vinificatie in cisterne de inox | Vinificatie in butoaie de stejar |
Aschii prajite light |
25 - 50 g/hL | 50 - 100 g/hL |
Aschii prajite mediu |
50 - 100 g/hL | 100 - 200 g/hL |