Goldenclar - gelatina foita, 5g/buc.
Descriere
GOLDENCLAR - Foite de gelatina a 5 g.
Gelatina pura de inalta calitate - FARA ALERGENI
CARACTERISTICI: foite solide de culoare aurie solubile in apa calda.
Datorita calitatilor fizico-chimice ale proteinelor din compozitie, are o putere mare de limpezire si stabilizare proteica.
APLICATIE:
In vinurile rosii este recomandata pentru limpezire si reducerea astringentei. Are un efect stabilizator asupra culorii, prin indepartarea fractiunii coloidale a substantelor colorate din vin.
In vinurile albe, cleirea cu gelatina poate preceda cleirea cu Bentonita pentru o mai buna limpezire si pentru a evita supracleirea.
De asemenea poate sa imbunatateasca culoarea vinurilor albe patate, brunificate.
UTILIZARE: Foitele de gelatina se dizolva in putina apa fierbinte, amestecand foarte bine.
Solutia de gelatina se administreaza direct in vin sub forma lichida (sub 20°C gelatina se solidifica) si se omogenizeaza foarte bine, recomandat prin pompare.
Se poate asocia cu agentii de limpezire specificati mai sus(bentonita)
DOZE:
- 3 - 5 g/100L - vinuri albe,
- 6 - 15 g/100L - vinuri rosii.
RECOMANDARI: Temperatura optima a vinului pentru reusita limpezirii, trebuie sa fie in jur de 10 °C.
Dupa ce vinul s-a limpezit(7-10 zile) se recomanda tragerea vinului de pe depozitul format pentru a evita alterarea depozitului.
Tratamentul poate dura pana la 10 zile in functie de turbiditatea vinului si temperatura.