Cuburi stejar frantuzesc prajite mediu + Sweet, 250 g
Descriere
Cuburile din stejar sunt o alternativa de foarte buna calitate la baricurile si budanele din stejar. Ele combina avantajele folosirii lemnului nou cu costul scazut la vinificatia in rosu sau alb. Domeniul de utilizare merge de la simularea butoaielor cand utilizam cisterne din inox pana la vinificarea in butoaie. Sunt excelente pentru a improspata butoaiele uzate.
Proprietati
Utilizand cuburile din stejar, oenologul va avea o cale economica si practica de a obtine vinuri cu o aroma unica, similara vinurilor de top. Stejarul este maturat minimum 24 de luni in aer liber si apoi este prajit printr-un proces de convectie pana se atinge gradul dorit de prajire. Utilizand cuburile de stejar in vinificatie va fi imbunatatita semnificativ structura si complexitatea taninurilor si astfel se va imbunatatii culoarea si aroma care in mod normal se obtin prin maturarea in butoaie de stejar.
Cuburile sunt produse din stejar frantuzesc de calitate, utilizand exact acelasi lemn ca la fabricarea butoaielor.
Dozare si aplicatii
WineBlox sunt cuburi mici produse din cherestea de stejar care provine 100% din paduri certificate ca sustenabile. Perioada minima de contact este de o luna, rezultate optime se obtin la un timp de contact de 3 - 6 luni.
Vin alb
Tipul | Vinificatie in cisterne de inox | Vinificatie in butoaie de stejar |
Cuburi prajite light |
25 - 50 g/hL | 25 g/hL |
Cuburi prajite mediu + Sweet |
- | 50 - 200 g/hL |
Vin rosu
Tipul | Vinificatie in cisterne de inox | Vinificatie in butoaie de stejar |
Cuburi prajite light |
50 - 100 g/hL | 25 g/hL |
Cuburi prajite mediu + Sweet |
- | 100 - 300 g/hL |