0744 765 052 / 0785 284 922( L - V : 10:00 - 17:00)  |  Intrebari frecvente  |  Contact

Acces cont  |  Cum platesc  |  Cum cumpar

  
  
  
  
 Poze Bentonita sodica , 25 kg

 
 
Pin It


Bentonita sodica , 25 kg

SKU: 6912241

Pret/ buc.(kg): 4,80 RON

Pret pachet (25 buc(kg)): 120 RON

x 25  

In stoc.

Pretul include taxa TVA a de 19%, Costurile de livrare nu sunt incluse

Acest produs este disponibil spre vanzare doar in pachete(ambalaje) de 25 bucati(kg).

BENTONITA OENOLOGICA

COMPOZITIE
Bentonita sodica activata, pura.

CARACTERISTICI GENERALE
Aspect: pudra fina, fara miros, de culoare alb galbuie; 
Bentonita este o argila coloidala naturala. In prezenta apei are proprietatea unica de a absorbi multa apa si de a forma un gel incarcat electric negativ. Aceasta sarcina negativa poate atrage coloizii din vin care au sarcina pozitiva , in special proteinele.
Pe langa precipitarea proteinelor, bentonita mai este folosita in vinificatie ca agent de limpezire, pentru reducerea depozitului de drojdie.

Influenteaza culoarea vinului si imbunatateste filtrabilitatea. 
Bentonita sodica activata cu o capacitate buna de umectare, limpezeste vinurile rapid, formand un depozit compact de drojdie. Bentonita are capacitatea de elimina proteinele, iar daca este utilizata in doza corecta va asigura o deproteinizare completa.

UTILIZARE

Bentonita poate fi adaugata in must, in timpul fermentatiei, sau in vin.

Cand este adaugata in must:
• indeparteaza proteinele care produc instabilitate in vin;
• asigura o buna limpezire a mustului,ceea ce duce la obtinerea unui vin de calitate ;
• reduce drastic oxidazele cum sunt tyrozinaza si laccaza care pun in pericol calitatea vinului .
Bentonita ar trebui utilizata pentru a trata mustul obtinut din struguri infectati cu Botrytis.
Cand este adaugata in timpul fermentatiei:
• asigura o fermentatie stabila si completa, la sfarsitul careia se obtine un vin limpede cu o cantitate minima de drojdie.
Cand este adaugata in vin:
• asigura o limpezire completa si stabilitate proteica.


Pentru a obtine o limpiditate avansata, bentonizarea trebuie combinata cu cleirea cu gelatina.

DOZA
40 - 120 g/hL pentru must sau vin ;
20 - 60 g/hL in timpul fermentatiei ;
100 - 250 g/hL pentru otet .
Intotdeauna trebuie facute teste de laborator preliminare pentru a stabili doza optima.

INSTRUCTIUNI DE UTILIZARE
Turnati produsul incet peste o cantitate de apa calda, de 10 ori mai mare  si amestecati energic si continuu pana se obtine o suspensie omogena. Lasati gelul sa se odihneasca 12 - 24 ore, amestecand-ul din cand in cand, astfel ca dupa 24 h suspensia sa fie omogena si fara cocoloase.
ATENTIE! Inainte de adaugarea in vin , aceasta se dilueaza cu vin in proportie de 1:1

AMBALARE SI PASTRARE 

- punga 1 kg 
- sac 25 kg

Ambalajele nedesfacute: pastrati produsul in locuri racoroase, uscate, bine ventilate.
Ambalaje desfacute: resigilati cu atentie ambalajul si pastrati-l in conditiile indicate mai sus.
Atentie: bentonita absoarbe umiditatea si mirosurile.

 


Detalii produs


Categorie: Limpezire

Greutate produs: 1 kg.

Producator: UE

Cod produs - SKU: 6912241


Comentarii


  • Ciubuca Aurel / de mai mult de 1 an ArataAscunde

    doresc, sa-mi detaliati fisatehnica in snsul continutului in elemente

  • / de mai mult de 1 an ArataAscunde

    Buna ziua,   Buletinul de analiza nu specifica continutul in elemente chimice.

  
  
  

Aboneaza-te la newsletter

 
Vrei sa afli prin email despre reduceri si promotii? Aboneaza-te acum la newsletter si fii la curent cu tot ce e nou!