0744 765 052 / 0785 284 922 ( L - V : 10:00 - 17:00)  |  Intrebari frecvente  |  Contact

Acces cont  |  Cum platesc  |  Cum cumpar

  
  
  
  
 Poze Bentonita sodica , 1kg

 
 
Pin It


Bentonita sodica , 1kg

SKU: 6912240

Pret/ buc.(kg): 15 RON

In stoc.

Pretul include taxa TVA a de 19%, Costurile de livrare nu sunt incluse


BENTONITA OENOLOGICA

COMPOZITIE
Bentonita sodica activata, pura.

CARACTERISTICI GENERALE
Aspect: pudra fina, fara miros, de culoare alb galbuie;
Bentonita este o argila coloidala naturala. In prezenta apei are proprietatea unica de a absorbi multa apa si de a forma un gel incarcat electric negativ. Aceasta sarcina negativa poate atrage coloizii din vin care au sarcina pozitiva , in special proteinele.
Pe langa precipitarea proteinelor, bentonita mai este folosita in vinificatie ca agent de limpezire, pentru reducerea depozitului de drojdie.

Influenteaza culoarea vinului si imbunatateste filtrabilitatea.
Bentonita sodica activata cu o capacitate buna de umectare, limpezeste vinurile rapid, formand un depozit compact de drojdie. Bentonita are capacitatea de elimina proteinele, iar daca este utilizata in doza corecta va asigura o deproteinizare completa.


UTILIZARE

Bentonita poate fi adaugata in must, in timpul fermentatiei, sau in vin.
Cand este adaugata in must:
• indeparteaza proteinele care produc instabilitate in vin;
• asigura o buna limpezire a mustului,ceea ce duce la obtinerea unui vin de calitate ;
• reduce drastic oxidazele cum sunt tyrozinaza si laccaza care pun in pericol calitatea vinului .
Bentonita ar trebui utilizata pentru a trata mustul obtinut din struguri infectati cu Botrytis.
Cand este adaugata in timpul fermentatiei:
• asigura o fermentatie stabila si completa, la sfarsitul careia se obtine un vin limpede cu o cantitate minima de drojdie.
Cand este adaugata in vin:
• asigura o limpezire completa si stabilitate proteica.


Pentru a obtine o limpiditate avansata, bentonizarea trebuie combinata cu cleirea cu gelatina.

DOZA
40 - 120 g/hL pentru must sau vin ;
20 - 60 g/hL in timpul fermentatiei ;
100 - 250 g/hL pentru otet .
Intotdeauna trebuie facute teste de laborator preliminare pentru a stabili doza optima.

INSTRUCTIUNI DE UTILIZARE
Turnati produsul incet peste o cantitate de apa calda, de 10 ori mai mare  si amestecati energic si continuu pana se obtine o suspensie omogena. Lasati gelul sa se odihneasca 12 - 24 ore, amestecand-ul din cand in cand, astfel ca dupa 24 h suspensia sa fie omogena si fara cocoloase.
ATENTIE! Inainte de adaugarea in vin , aceasta se dilueaza cu vin in proportie de 1:1

AMBALARE SI PASTRARE 

- punga 1 kg
- sac 25 kg

Ambalajele nedesfacute: pastrati produsul in locuri racoroase, uscate, bine ventilate.
Ambalaje desfacute: resigilati cu atentie ambalajul si pastrati-l in conditiile indicate mai sus.
Atentie: bentonita absoarbe umiditatea si mirosurile.

 


Detalii produs


Categorie: Limpezire

Greutate produs: 1 kg.

Producator: UE

Cod produs - SKU: 6912240


Comentarii


  • Aurel / de mai mult de 1 an ArataAscunde

    Buna ziua.
    1. Bentonita sedimenteaza proteine din vin, iar gelatina este alcatuita din proteine. Se pot folosi simultan, adica puse deodata in vin? Nu isi anihileaza reciproc efectul?
    2. Intr-o damigeana goala si curata am pus laptele de bentonita activat, solutia de gelatina dizolvata in apa calda si o pastila de tanisol sfaramata in bucati mai mici. Apoi am inceput sa torn vinul dintr-o alta damigeana, de pe drojdie. Este corect asa? Se amesteca suficient de bine? Isi fac efectul?

  • / de mai mult de 1 an ArataAscunde

    Buna ziua,   1 Prima data se pune gelatina si se amesteca , dupa care se pune gelul de bentonita si se amesteca din nou.
    Nu se anihileaza ci se completeaza.   2Nu se amesteca suficient de bine bentonita. Laptele de bentonita trebuie adaugat proportional in vin si amestecat bine dupa( vezi Tija omogenizare vin- http://www.protectvit.ro/cumpara/tija-omogenizare-...

  • BACIU SEBASTIAN / de mai mult de 1 an ArataAscunde

    buna ziua,
    dupa ce am dizolvat bentonita in apa, am introdu-so in butoiul cu vin nohan, fara sa-l trag de pe drojdie.
    Ce se poate intimpla?

  • Potcovel Catalin / de mai mult de 1 an ArataAscunde

    Buna seara. Am si eu 4 damigene a cate 50 L. 3 dintre ele fermenteaza si acum, desi l-am tras de 2 ori vinul. Ce imi recomandati?

  • George Nedelcu / de mai mult de 1 an ArataAscunde

    Stimati domni,   Am doua soiuri de vin: Merlot si Muscat Ottonel; ambele si-au incheiat ciclul de fermentatie, au fost trase de pe drojdie dar nu s-au limpezit. Doresc sa le tratez cu bentonita; ce doza imi recomandati ?
    Va multumesc.

  • / de mai mult de 1 an ArataAscunde

    Buna ziua,
    Puteti folosi bentonita in combinatie cu gelatina.( pt a gasi doza corecta se fac teste cu doze diferite pe microbe)   La rosu - bentonita 50 g/hl + 2-3 foite gelatina
    La alb - bentonita 100 g/hl + 1 foita gelatina

  • geo / de mai mult de 1 an ArataAscunde

    Complimente sincere pentru ca faceti si consultanta! Cum pot trata un vin ce are gust de otetit?Fie macar pentru a fi transformat in tuica.Va multumesc!

  • / de mai mult de 1 an ArataAscunde

    Buna ziua, vinul otetit e bine sa-l distilati cat mai repede.

  • Adi / de mai mult de 1 an ArataAscunde

    buna ziua! Va salut cu respect! pot folosi bentonita pt a limpezi un cognac ...este tulbure distilatul de vin datorita esentei de cognat(maceratului) care are o aroma deosebita ,insa nu stiu daca se va limpezi f bine prin decantare naturala,de aceea as fi vrut sa obtin o limpezire controlata.Mentoinez ca nu am posibilitatea filtrarii cu aj. unui aparat de filtrat. Va multumesc!

  • / de mai mult de 1 an ArataAscunde

    Buna ziua, stiu ca distilatele se pot limpezi cu bentonita.
    Cel mai bine ar fi sa faceti teste pe microprobe( luati mai multe sticle cu acest distilat si adaugati diverse doze de bentonita, dupa care vedeti rezultatul.

  • Iordache Ionel / de mai mult de 1 an ArataAscunde

    Buna ziua, vinul a stat din fiert, dar nu s-a limpezit. Cata bentonita pot folosi la 50 l vin si dupa cat timp se poate consuma? De unde pot procura Bentonita? Aveti magazin de desfacere si in Bucuresti? Multumesc!

  • / de mai mult de 1 an ArataAscunde

    Buna ziua, doza de bentonita este de pana la 1g/l, iar limpezirea se realizeaza in 1-2 saptamani. Depozitul este in Splaiul Unirii nr 162( incinta fostului Abator Splai)

  • Remus / de mai mult de 1 an ArataAscunde

    Vinul fierbe incet,nu s-a limpezit.Ce pot sa fac? Mentionez ca este vin nobil,merlot.Nu am pus nimic in el.

  • / de mai mult de 1 an ArataAscunde

    Buna ziua,

    1 Daca vinul este dulce este mai bine sa initiem o refermentare ( vezi Sfaturi Utile/ Repornirea ferm. oprite)   2 Daca va place asa cum este il putem sufita si limpezi.( Tannisol sau Citrosol si Claril AF pt limpezire)

  • / de mai mult de 1 an ArataAscunde

    Buna ziua,

    1 Daca vinul este dulce este mai bine sa initiem o refermentare ( vezi Sfaturi Utile/ Repornirea ferm. oprite)   2 Daca va place asa cum este il putem sufita si limpezi.( Tannisol sau Citrosol si Claril AF pt limpezire)

  • bartos / de mai mult de 1 an ArataAscunde

    Buna ziua vinul fierbe in damigeana dar nu ies gazele in borcan de ce? Multumesc !

  • / de mai mult de 1 an ArataAscunde

    Buna ziua,   Probabil dopul damigenei nu este etans si atunci CO2 iese pe acolo.

  • Ionut / de mai mult de 1 an ArataAscunde

    Buna ziua. Am vin nohan pus in damingeana cu furtun bagat in sticla de apa. Inca mai scoate bule. Cand se pune bentonita? Ce se poate intampla daca pun in damingeana fara sa trag vinul de pe drojdie? Mentionez ca am 3 damingene de 50 l si il voi folosi pentru mine nu pentru vanzare? Trebuie pus si Tannisol?

  • / de mai mult de 1 an ArataAscunde

    Buna ziua,   Dupa terminarea fermentatiei( nu mai ies bule) trageti vinul de pe drojdie dupa care il sulfitati (Tanniso) si bentonizati.   -O zi buna!

  • Marius / de mai mult de 1 an ArataAscunde

    Buna ziua
    Vreau sa adaug bentonita in vin dupa fermentare. Pot sa pun in damigeana in care care a fermentat cu drojdia pe fundul acesteia? Fac amestecul si doar il pun in vin?
    Multumesc

  • / de mai mult de 1 an ArataAscunde

    Bună ziua, va recomand să trageți vinul de pe drojdie si apoi să-l sulfitați (tannisol) si bentonizati.

  • nicolae / de mai mult de 1 an ArataAscunde

    Buna ziua
    Bentonita nu se poate dilua si in vin/must? Trebuie obligatoriu in apa ?
    Multumesc

  • / de mai mult de 1 an ArataAscunde

    Buna ziua, pentru rezultate optime este recomandat sa fie suspendata in apa.

  
  
  

Aboneaza-te la newsletter

 
Vrei sa afli prin email despre reduceri si promotii? Aboneaza-te acum la newsletter si fii la curent cu tot ce e nou!