Acid metatartric, 1kg
Descriere
Combate cristalizarea acidului tartric
Definitie:
Acidul metatartric este obţinut prin încălzirea în condiții controlate a acidului tartric, între moleculele acidului tartric producându-se o esterificare parţială între funcţiile sale alcoolice şi acide. Este un acid pur cu un înalt indice de esterificare.
Când este adaugat în vin inhiba cristalizarea bitartratului de potasiu şi al tartratului neutru de calciu făcând vinul stabil la precipitarile tartrice.
Caracteristici:
Substanţă de culoare alb-gălbuie cu o mare capacitate higroscopică.
Aplicatii:
La vinurile care necesită inhibarea cristalizării provocate de către bitartratul de potasiu şi tartratul neutru de calciu.
Dozare:
Doza maximă legală este de 10 g / Hl.
Mod de utilizare:
Deoarece agentii de cleire pot absorbi acidul metatartric, incorporarea acestuia trebuie realizată după tratamentele oenologice de cleire si filtrare a vinului.
Dizolvati o parte Acid metatartric in 10 parti apa rece si agitati continuu pana la dizolvarea completa apoi adaugati solutia rezultata in toata masa vinului utilizand o pompa pt recirculare.
Datorita gradului inalt de esterificare, acidul metatartric poate da in unele vinuri o usoara tulburare temporara care va dispare in cateva zile.
Daca vinul conţine proteine instabile,prezenţa acestora produce o reacţie cu acidul metatartric provocand o uşoară turburare care poate fi eliminata printr-o filtrare.
Ambalaj: punga sigilata 1 Kg.
Pastrare: A se pastra in ambalajul original la loc racoros, uscat si ventilat.