Acid citric anhidru, punga 1kg
Descriere
ACID CITRIC ANHIDRU
COMPOZITIE
E 330, Acid citric anhidru
CARACTERISTICI GENERALE
Aspect: cristale de culoare alba.Acidul citric se gaseste in multe fructe.
Acesta este utilizat în industria alimentară ca un acidifiant pentru diverse produse.
APLICATII
În vinificatie, este utilizat pentru prevenirea casarii ferice sau oxidazice.
El are o acțiune eficientă asupra ionului fier 3+, datorită capacității sale de a uni fierul cu alte molecule pentru a forma un anion solubil.
Datorita acestei proprietati, atunci când este utilizat în asociere cu acid L-ascorbic în producția de vin, previne casarea ferica provocata de aerare .
Acidul citric imbunatateste stabilitatea tartrica și a culorii.
În vin, de asemenea îmbunătățește calitățile organoleptice și aduce prospețime produsului finit.
DOZARE
1 g acid tartric este echivalent cu 0,853 g acid citric anhidru
AMBALARE SI PASTRARE
Punga 1 kg
Sac 25 kg
Ambalaj sigilat: pastrati produsul in spatiu aerisit, uscat si bine ventilat.
Ambalaj deschis: resigilati cu atentie si pastrati ambalajul cum este descris mai sus.